Subsidie verduurzamen woningen gemeente Oost Gelre.

De gemeente Oost Gelre biedt een subsidieregeling om particuliere woningeigenaren te stimuleren om maatregelen te treffen die zijn gericht op het energetisch verbeteren van hun woning. Woningeigenaren die de Energie-Index van hun huis verbeteren door isolatie kunnen hiervoor subsidie aanvragen. Ook voor het maatwerkadvies waarmee de huidige en toekomstige Energie-Index van de woning wordt bepaald kan subsidie worden verkregen.

De volgende maatregelen komen in aanmerking voor de subsidie:

  • 50% van de kosten van een maatwerkadvies met een maximum van €100,-
  • De resterende 50% van de kosten van een maatwerkadvies met een maximum van €100,- indien er daadwerkelijk een sprong op de Energie-Index wordt gerealiseerd
  • 1/3 van de kosten met een maximum van €500,- per gemaakte sprong op de Energie-Index. Dit dient te worden aangetoond met het maatwerkadvies. Bij meerdere sprongen op de Energie-Index is de maximale subsidie €1.000,-

Wanneer je de maatregelen zelf uitvoert, dan worden alleen de materiaalkosten meegerekend. Ook collectieve initiatieven kunnen subsidie krijgen voor het verbeteren van de Energie-Index van de woningen, maar daarvoor wordt per geval bepaald of en hoeveel subsidie te verkrijgen is.

Agem kan jou helpen bij het verkrijgen van maatwerkadvies waarmee de huidige en toekomste Energie-Index van jouw woning wordt bepaald. Speciaal hiervoor werken wij samen met verschillende adviseurs. Klik hieronder door voor meer informatie over dit maatwerkadvies of het direct reserveren van een adviseur. 

Energie-Index service

Het aanvragen van de subsidie kan via de gemeente Oost Gelre. Klik hieronder voor meer informatie, voorwaarden en aanvragen.

Meer informatie of aanvragen?

Combinatie met SEEH mogelijk!

Daarnaast kun je bovenop deze specifieke subsidie van de gemeente Oost Gelre ook gebruik maken van de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) die door de Rijksoverheid wordt uitgegeven. Tussen 1 juni en 31 december 2020 is de SEEH subsidie extra aantrekkelijk, want tijdelijk krijg je niet 20, maar bijna 30 procent van de kosten terug! Je kunt deze landelijke subsidie combineren met andere subsidies, bijvoorbeeld met de de subsidieregeling ‘Verduurzamen Woningen’ van gemeente Oost Gelre.