Subsidie verduurzamen woningen gemeente Oost Gelre.

De gemeente Oost Gelre biedt een subsidieregeling om particuliere woningeigenaren te stimuleren om maatregelen te treffen die zijn gericht op het energetisch verbeteren van hun woning. Woningeigenaren die de Energie-Index van hun huis verbeteren door isolatie kunnen hiervoor subsidie aanvragen. Ook voor het maatwerkadvies waarmee de huidige en toekomstige Energie-Index van de woning wordt bepaald kan subsidie worden verkregen.

De volgende maatregelen komen in aanmerking voor de subsidie:

  • 50% van de kosten van een maatwerkadvies met een maximum van €100,-
  • De resterende 50% van de kosten van een maatwerkadvies met een maximum van €100,- indien er daadwerkelijk een sprong op de Energie-Index wordt gerealiseerd
  • 1/3 van de kosten met een maximum van €500,- per gemaakte sprong op de Energie-Index. Dit dient te worden aangetoond met het maatwerkadvies. Bij meerdere sprongen op de Energie-Index is de maximale subsidie €1.000,-

Wanneer je de maatregelen zelf uitvoert, dan worden alleen de materiaalkosten meegerekend. Ook collectieve initiatieven kunnen subsidie krijgen voor het verbeteren van de Energie-Index van de woningen, maar daarvoor wordt per geval bepaald of en hoeveel subsidie te verkrijgen is.

Agem kan jou helpen bij het verkrijgen van maatwerkadvies waarmee de huidige en toekomstige Energie-Index van jouw woning wordt bepaald. Speciaal hiervoor werken wij samen met verschillende adviseurs. Klik hieronder door voor meer informatie over dit maatwerkadvies of het direct reserveren van een adviseur. 

Energie-Index service

Het aanvragen van de subsidie kan via de gemeente Oost Gelre. Klik hieronder voor meer informatie, voorwaarden en aanvragen.

Meer informatie of aanvragen?

Combinatie met ISDE mogelijk!

Daarnaast kun je bovenop deze specifieke subsidie van de gemeente Oost Gelre ook gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) die door de Rijksoverheid wordt uitgegeven. Je kunt deze landelijke subsidie combineren met andere subsidies, bijvoorbeeld met de subsidieregeling ‘Verduurzamen Woningen’ van gemeente Oost Gelre.

Onze klantenservice helpt je verder!

Heb je nog vragen over deze financieringsmogelijkheid? Of ben je benieuwd of dit de meest geschikte optie is in jouw situatie? Wij kijken graag met je mee en voorzien je van advies. Onze klantenservice staat elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur voor je klaar. Bel ons via 0314 - 820 360 of stuur een mail naar energieloket@agem.nl

Team Klantenservice
Team Klantenservice
Sanne legt het uit
  • Interesse

  • Situatie

  • Gemeente

Waar wil je meer over weten?
Bekijk de uitleg van Sanne
Vind hier meer inspiratie over verduurzaming in de Achterhoek!