Subsidie aanpassen gemeenschapsvoorziening.

De provincie Gelderland biedt een subsidie voor het aanpassen van een gemeenschapsvoorziening (bijv. een dorpshuis). Aanpassingen kunnen zijn energiebesparende of -opwekkende maatregelen, maar ook het toegankelijker maken van de accommodatie voor mensen met een handicap of chronische ziekte, of aanpassingen waardoor er nieuwe activiteiten kunnen plaatsvinden. Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten er in de voorziening activiteiten plaatsvinden op tenminste drie van de volgende terreinen: zorg, welzijn, cultuur, educatie en sport. De locatie moet bestemd zijn voor brede en meerdere gebruikersgroepen en gebruikers zijn als vrijwilliger actief betrokken bij de activiteiten van de voorziening. Ook moet het gebouw minstens zes dagen per week (incl. de avonden) ter beschikking staan aan de gebruikers.

Indien dit het geval is, dan kan subsidie worden verkregen voor maximaal 50% van de kosten voor de genoemde aanpassingen. Het subsidiebedrag voor toegankelijkheids- en energiemaatregelen bedraagt minimaal €10.000 en maximaal €50.000, het subsidiebedrag voor aanpassingsmaatregelen voor nieuwe activiteiten bedraagt minimaal €25.000 en maximaal €100.000.

De subsidie kun je aanvragen bij provincie Gelderland. In deze checklist verplichte bijlagen lees je welke informatie je bij je aanvraag moet uploaden. We raden je aan om het aanvraagformulier vooraf te raadplegen en de benodigde bijlagen digitaal beschikbaar te hebben.

Meer informatie of aanvragen?

Onze klantenservice helpt je verder!

Heb je nog vragen over deze financieringsmogelijkheid? Of ben je benieuwd of dit de meest geschikte optie is in jouw situatie? Wij kijken graag met je mee en voorzien je van advies. Onze klantenservice staat elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur voor je klaar. Bel ons via 0314 - 820 360 of stuur een mail naar energieloket@agem.nl

Team Klantenservice
Team Klantenservice
Sanne legt het uit
  • Interesse

  • Situatie

  • Gemeente

Waar wil je meer over weten?
Bekijk de uitleg van Sanne
Vind hier meer inspiratie over verduurzaming in de Achterhoek!