Sloopsubsidie buitengebied gemeente Berkelland.

De gemeente Berkelland vindt het belangrijk om de landschappelijke kwaliteit van het buitengebied te behouden en te versterken. Een belangrijk onderdeel daarvan is het slopen van overtollige en/of leegstaande gebouwen zodat verrommeling van het buitengebied wordt voorkomen. Daarom biedt de gemeente Berkelland een subsidie voor het slopen van overtollige bebouwing in het buitengebied.

  • €10,- per m² voor het te slopen of verwijderen object
  • Max. €15.000,- per perceel
  • Alleen mogelijk bij percelen met woonbestemming
  • Minimaal 150 m² aan te slopen oppervlak (of 100 m² indien je deelneemt aan het project ‘Asbesttrein‘)

Particulieren, gestopte agrariërs en (gestopte) niet-agrarische bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor het geheel of gedeeltelijk slopen van gebouwen in het buitengebied. De subsidie kan niet worden aangevraagd voor gebouwen die al zijn gesloopt of door nog actieve agrarische en niet-agrarische bedrijven.

De aanvraag dient vóór de daadwerkelijke sloop te worden ingediend. Je kunt deze subsidie aanvragen met de offerte van de uitvoerende partij. Let daarbij ook op alle door de gemeente gestelde voorwaarden, te vinden in de verordening.

Subsidie aanvragen

Onze klantenservice helpt je verder!

Heb je nog vragen over deze financieringsmogelijkheid? Of ben je benieuwd of dit de meest geschikte optie is in jouw situatie? Wij kijken graag met je mee en voorzien je van advies. Onze klantenservice staat elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur voor je klaar. Bel ons via 0314 - 820 360 of stuur een mail naar energieloket@agem.nl

Team Klantenservice
Team Klantenservice