Berkelland: Heerlijk Thuis in Huis

‘Heerlijk thuis in huis’ wil mensen bewust maken van de mogelijkheden om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Als je ouder wordt is het goed om na te denken over het aanpassen van je woning, zodat je veilig, duurzaam en comfortabel thuis kunt blijven wonen of tijdig kunt verhuizen naar een woning die meer past bij (toekomstige) woonwensen.

Er gaat niets boven je eigen huis. Daar wil je zo lang mogelijk van genieten. Maar hoe zorg je dat je woning toekomstgereed is? Zodat je daar ook kunt blijven wonen als je misschien niet meer zo vitaal en mobiel bent als nu.

Woongelukgesprek.

Om je te helpen bij het nadenken over de toekomst in je woning, kun je een woongelukgesprek aanvragen met een wooncoach. De wooncoach verdiept zich, geheel vrijblijvend, in je woonsituatie en je wensen ten aanzien van duurzaamheid, veiligheid en comfort. Na afloop van het gesprek krijg je een adviesrapport op maat. Hierin staan de besproken punten en tips die je makkelijk zelf kunt uitvoeren. Daar waar gewenst brengt de wooncoach je in contact met organisaties die je verder kunnen helpen bij specifieke wensen en vragen. Je bepaalt uiteraard zelf wat je wel en niet laat uitvoeren.

De gemeente Berkelland werkt bij deze campagne samen met wooncorporatie ProWonen, Agem Energieloket en Kruiswerk Achterhoek en Liemers met Zlimthuis.

Vraag een gratis woongelukgesprek aan

"Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van langer thuis wonen? Geef je dan op voor de campagne "Heerlijk Thuis in Huis". Middels een woongelukgesprek wordt bekeken of de toekomstige woonbehoefte aansluit bij de huidige woning. Na het gesprek ontvang je een advies op maat. Wacht dus niet langer en vraag een gesprek aan met één van de woongelukcoaches." - Sanne Ouwens, Programmaleider Energieloket

Sanne legt het uit
  • Interesse

  • Situatie

  • Gemeente

Waar wil je meer over weten?
Bekijk de uitleg van Sanne
Vind hier meer inspiratie over verduurzaming in de Achterhoek!