Hoe warmpjes zit jij er straks bij?

Ontdek je voordeel tijdens de Achterhoekse Bespaaractie

Heb jij een woning uit 1985 of ouder? Dan is jouw huis vaak niet of onvoldoende geïsoleerd. Hierdoor verdwijnt er, met name in de wintermaanden, onnodig veel warmte uit jouw huis. Dat is zonde, want jij betaalt wel voor het gas dat je verbruikt. Daarom is het hoog tijd om de energierekening te verlagen en jouw voetafdruk op deze aarde te verkleinen. Met de Achterhoekse Bespaaractie kies je samen met andere Achterhoekers voor het isoleren van je huis. Wij zeggen ook wel: samen d'ran!

Hoe profiteer jij mee?

Stap 1: Meld je aan via deze pagina.

Stap 2: Afspraak met een onafhankelijk adviseur.

Na aanmelding ontvang je instructies voor het maken van een afspraak met een onafhankelijk adviseur. Deze brengt een bezoek aan jouw woning en verzamelt alle gegevens die nodig zijn.

Stap 3: Advies op maat.

Binnen twee weken ontvang je een adviesrapport met bijbehorende offertes, berekeningen van de te verwachten terugverdientijd en een overzicht van subsidies en leningen. Dit advies op maat kost tijdelijk slechts €30 euro. 

Stap 4: Akkoord met de offerte.

Daarna beslis jij of je ingaat op één of meerdere offertes en overgaat tot opdracht. De subsidie of lening vraag je zelf aan, eventueel met hulp van Agem Energieloket.

Stap 5: Tijd om te starten! 

De uitvoerder plant samen met jou een datum om de werkzaamheden uit te voeren. Daarna is het tijd om te genieten van meer comfort en warmte. En natuurlijk lagere energiekosten! 

De voordelen van de Achterhoekse Bespaaractie op een rijtje:

 • Voor slechts 3 tientjes een onafhankelijk advies op maat met alle mogelijkheden om jouw woning beter te isoleren;
 • Begeleiding in het advies- en offerteproces door Agem Energieloket in samenwerking met Susteen;
 • Tot 20% subsidie op isolatiemaatregelen;
 • Hulp bij het aanvragen van de juiste leningen en/of subsidies;
 • De zekerheid van betrouwbare uitvoerders met goede service en garantie;
 • Geen omkijken naar de uitvoering;
 • Na het isoleren direct besparen op je maandelijkse energiekosten;
 • Na het isoleren meer woongenot in een tocht- en vochtvrije woning;
 • Na het isoleren een hogere woningwaarde.

Samen isoleren.

Energie besparen is altijd stap één: wat je niet verbruikt, hoef je ook niet op te wekken. Agem voert namens de Achterhoekse gemeeenten het Energieloket uit om je wegwijs te maken in alle bespaarmogelijkheden. Samen met andere Achterhoekers isoleer jij jouw huis via Agem Energieloket. Door samen in te kopen betaal je een betere prijs.

Agem Energieloket selecteert betrouwbare uitvoerders in de Achterhoek of nét daarbuiten. Het Energieloket neemt je al het werk uit handen. Jij hoeft je alleen maar aan te melden en mee te doen. Vanzelfsprekend zit je nergens aan vast en maak je altijd je eigen keuzes.

Veel gestelde vragen over de Achterhoekse Bespaaractie.

 • Op welke tijden en dagen kan een adviseur langs komen?
 • De adviseur kan alleen langs komen op werkdagen en wanneer het daadwerkelijk licht is. Dit in verband met de met de inspectie van de buitenzijde van jouw woning.

 • Waarom moet ik 30 euro betalen voor een adviesgesprek?
 • Tijdens de Achterhoekse Bespaaractie ontvang je voor 30 euro een compleet onafhankelijk advies van een isolatieadviseur. De reguliere prijs hiervan is 79 euro. De adviseur wordt alleen betaald voor het isolatieadvies.

  De adviseur gaat persoonlijk in op jouw huis en je woonwensen en geeft een advies wat hierbij past. Binnen twee weken ontvang je een adviesrapport met bijbehorende offertes, berekeningen van de te verwachten terugverdientijd en een overzicht van subsidies en leningen. Vanzelfsprekend zit je nergens aan vast en maak je altijd je eigen keuzes.

 • Wanneer moet ik het adviesgesprek betalen?
 • Je betaalt de 30 euro na ontvangst van jouw adviesrapport. Je krijgt hiervoor een factuur per e-mail. Binnen twee weken na het adviesgesprek, ontvang je een adviesrapport met bijbehorende offertes. Daarnaast ontvang je ook berekeningen van de te verwachten terugverdientijd en een overzicht van subsidies en leningen

 • Hoe onafhankelijk is Susteen en/of de adviseur die bij mij langs komt?
 • Susteen is een overeenkomst aangegaan met Agem Energieloket om te voorzien in een isolatie-advies. De bedrijven die de geadviseerde maatregelen uitvoeren, zijn via een notariële veiling geselecteerd op basis van kwaliteit, prijs, service, garantie en afstand van in je gemeente. Dit doen we om zoveel mogelijke lokale Achterhoekse partijen te betrekken.

  Alle bedrijven in de Achterhoek en omliggende regio zijn opgeroepen om mee te doen aan deze veiling. Agem Energieloket heeft betrouwbare uitvoerders in de Achterhoek of nét daarbuiten geselecteerd voor de uitvoering voor de Achterhoekse Bespaaractie. 

  Vanzelfsprekend zit je nergens aan vast en maak je altijd je eigen keuzes.

 • Kan ik er van uit gaan dat ik nu de laagste prijs heb als ik akkoord geef voor uitvoering?
 • Agem Energieloket en Susteen hebben bij de notariële veiling voorwaarden gesteld met betrekking tot kwaliteit van producten, kwalitatieve uitvoering, garantie en service. De prijs is uiteraard wel zeer scherp, maar gezien de kwaliteitsvoorwaarden niet per definitie de laagste. Wij verzekeren je wel een zeer scherpe prijs/kwaliteit verhouding. Vanzelfsprekend zit je nergens aan vast en maak je altijd je eigen keuzes.

  Jij beslis of je ingaat op één of meerdere offertes en daarmee overgaat tot opdracht. De subsidie of lening vraag je zelf aan, eventueel met hulp van Agem Energieloket. 

 • Hoe weet ik of mijn huis een spouwmuur heeft?
 • Indien je huis tussen 1920 en 1975 gebouwd is, heeft uw huis waarschijnlijk een spouwmuur. Is je huis voor 1920 gebouwd dan heeft het waarschijnlijk geen spouwmuur.

  Indien je woning geen spouwmuur heeft (veelal woningen van voor 1930), kunnen wij deze dan ook niet isoleren.

  Als je spouwmuur reeds geïsoleerd is, is verdere spouwmuurisolatie niet mogelijk tenzij je woning tussen 1976 en 1983 is geïsoleerd.

 • Mijn kruipruimte is niet toegankelijk, kan ik alsnog mee doen?
 • Nee, helaas niet voor de bodem- of vloerisolatie. Om vloer- of bodemisolatie goed en met garantie te kunnen aanbrengen is een toegankelijke kruipruimte een vereiste. Wel kun je mogelijk andere delen van je huis gaan isoleren.

 • Maken nieuwe kozijnen deel uit van het advies/inkoopactie?
 • Nee, de adviseur geeft alleen een advies voor het glaswerk. Deze inkoopactie betreft alleen isolatieglas in houten kozijnen. Heb je kunststof, stalen of aluminium kozijnen, dan kunnen wij je helaas geen aanbod doen.

  Uiteraard krijgt je wel advies voor dak-, vloer- en spouwmuurisolatie.

 • Ik heb een plat dak of wil de buitenkant van mijn dak isoleren
 • Isolerende oplossingen aan de buitenzijde van je dak of volledig platte daken worden niet aangeboden. Dat valt buiten deze collectieve inkoopactie. Uiteraard kun je wel advies krijgen voor andere dakisolatie of raam,- vloer- en spouwmuurisolatie.

Samenwerking met Susteen.

Voor de Achterhoekse Bespaaractie werkt Agem Energieloket samen met Susteen. Susteen is gespecialiseerd in advies en informatie over het verduurzamen van woningen in Nederland. Susteen heeft hierin veel ervaring, meer dan 40.000 mensen door heel Nederland gingen je voor in een advies over de verduurzaming van hun woning.

Onderstaande gemeenten doen mee:

Woon jij in de gemeente Bronckhorst of Winterswijk? Ook dan kun je aan de slag met besparen! Deze gemeenten zijn niet aangesloten bij onze Achterhoekse Bespaaractie, maar bieden een alternatief. Klik hier voor de actie in Bronckhorst en hier voor de actie in Winterswijk. 

Rekenfout brochure bespaaractie gemeente Aalten
* In de gedrukte brochure voor inwoners van de gemeente Aalten is een fout in de berekening geslopen. Er staan enkele foutieve bedragen vermeld bij zowel investering als besparing. De bedragen zijn verkeerd overgenomen in de berekening, de bedragen rond de voorbeeldwoning zijn juist. De verwachtte terugverdientijd in de voorbeeld subsidieberekening was juist. Je kunt hier de juiste versie van de brochure downloaden.