Onze blauwe onderwerpen zijn door de overheden en/of externe partijen gefinancierde activiteiten. Lees hier meer
Het Energieloket is er voor jou!
Op basis van de selectie die jij net hebt gemaakt, presenteren wij jou hier alle mogelijkheden specifiek voor jouw situatie. Op deze pagina vind je programma's, adviesdiensten, subsidies en leningen, mogelijke maatregelen en onze contactgegevens.
Vanuit deze pagina kun je alle mogelijkheden voor het verduurzamen van jouw pand verder verkennen. Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden voor het opwekken van energie of afnemen van energie? Klik dan boven in de menubalk verder. Rechts onderin deze pagina vind je een groen icoon van een poppetje. Indien jij jouw selectie in het filter voor deze pagina wilt aanpassen, klik dan hier op. Het filter zal dan weer opnieuw openen.
Programma's.
Wij hebben een groot aanbod programma's die jou kunnen helpen om energie te besparen. Van continue programma's tot tijdelijke programma's. Je kunt alleen aan de slag, of samen met bijvoorbeeld jouw buurt. Onderstaande programma's zijn beschikbaar in de door jou geselecteerde gemeente en voor jouw type gebouw. Ook komen deze overeen met jouw interessegebieden. Klik door op een programma voor meer informatie!
Energiepark De Lichtenberg
Gemeente Oude IJsselstreek
Zonneveld Gelderkamp
Gemeente Oude IJsselstreek
Zonneparken Halle
Gemeente Bronckhorst
Zonneveld Wisch
Gemeente Oude IJsselstreek
Windmolen De Bijenkamp
Gemeente Berkelland
Zonneweide Kotten
Gemeente Winterswijk
Windmolen Bijenkamp: de stand van zaken
Gemeente Berkelland
Advies van een specialist.
Je wilt een start maken met energie besparen maar je weet niet waar je moet beginnen. Of je bent al begonnen maar loopt tegen vragen aan waar je zelf niet uit komt. Agem Energieloket biedt adviesdiensten aan die jou helpen met deze vraagstukken. Dit advies is vrijblijvend, onafhankelijk en (een deel van) de kosten wordt vergoed door de Achterhoekse gemeenten. Hieronder vind je een overzicht van de adviesdiensten die beschikbaar zijn voor jouw situatie.
Subsidies & leningen.
Er zijn verschillende subsidies en leningen beschikbaar ter ondersteuning van het verbeteren van jouw gebouw. Een aantal regelingen worden aangeboden vanuit de Rijksoverheid of Provincie en gelden daarbij voor iedereen. De Achterhoekse gemeenten bieden hun inwoners ook subsidies en leningen aan, die per gemeente kunnen verschillen. Hieronder vindt je de subsidies en leningen die van toepassing zijn op jouw situatie.
Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)
De Investeringssubsidie Duurzame Energie is speciaal voor de aanschaf van producten die helpen het gasverbruik fors terug te dringen of zelfs helemaal te vervangen. Denk hierbij aan het aanbrengen van isolatie en de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler. De regeling is er voor woningeigenaren en zakelijke gebruikers.
Alle gemeenten
Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH)
Aardgasvrije woningen dragen bij aan de doelen uit het Klimaatakkoord. Bij het verwarmen van huurwoningen wordt minder CO2 uitgestoten na aansluiting op een warmtenet. Daarom biedt Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een subsidieregeling voor verhuurders die bestaande huurwoningen aardgasvrij willen maken.
Alle gemeenten
Subsidie energiebesparing gezamenlijke initiatieven
De subsidie energiebesparing is er voor gezamenlijk initiatieven als restwarmteprojecten, aardwarmte installaties, warmtepompen, zonneboilers, windturbines, zonnedaken, zon- grondopstellingen, energieopslag en biomassa(verbrandings)installaties.
Gemeente Berkelland
Asbestsubsidie Berkelland
De gemeente Berkelland biedt een subsidie voor gebouweigenaren die asbesthoudende dakbedekking van hun gebouw laten verwijderen. Dit is dakbedekking van asbestgolfplaten die in contact staat met de buitenlucht. De subsidie is beschikbaar voor zowel voor eigenaren van ‘kleine’ asbestdaken als eigenaren van grote schuren met asbest.
Gemeente Berkelland
BNG Duurzaamheidsfonds
Het BNG Duurzaamheidsfonds is een initiatief van de BNG Bank en wordt ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Zij financieren zakelijke projecten van bedrijven of verenigingen die een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelen van gemeenten of provincies. Zij leveren hiermee een bijdrage aan een energie neutralere en toekomstbestendige samenleving.
Alle gemeenten
Subsidieregeling Overstegen West
Voor de wijk Overstegen West is er een subsidieregeling opgezet. Zo hebben de woningen gemiddeld nu energielabel C (tussenwoning) of D (hoekwoning) en kunnen met een aantal isolatiemaatregelen verbeteren naar energielabel B. Zo zijn er subsidiebedragen per m2, is de regeling afgestemd op de woningen in Overstegen, wordt er niet gewerkt met minimale oppervlaktes en zijn er voor deze subsidie niet minimaal twee maatregelen nodig.
Gemeente Doetinchem
Subsidieregeling voor woningeigenaren met energiearmoede.
De gemeente Winterswijk stelt vanaf 17 juni 2022 de Subsidieregeling voor woningeigenaren met energiearmoede open. Dit is een subsidie voor energiebesparende maatregelen voor woningeigenaren met een laag besteedbaar inkomen en een woning die onvoldoende is geïsoleerd.
Gemeente Winterswijk
Toekomstbestendig Wonen Lening
Lees verder over deze lening als jij jouw huis duurzamer (bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen), Toekomstbestendig, astbestvrij of gewoon kwalitatief beter wilt maken. Ook voor het aardgasvrij maken van een nieuwbouwhuis kun je deze lening aanvragen.
Aalten, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Berkelland, Doesburg
Mogelijke maatregelen.
Verduurzamen levert je allerlei voordelen op. Voordelen voor het milieu, je wooncomfort, de waarde en verkoopbaarheid van je huis én natuurlijk voordeel in je portemonnee. Je kunt het direct groot aanpakken, maar je kunt ook klein beginnen. Bijvoorbeeld met kleine gedragswijzigingen, die direct effect hebben. Heb je een eigen huis en pak je het liever iets groter aan, dan zijn er voldoende bouwkundige maatregelen die je kunt doorvoeren. Je kunt ook inspiratie op doen door een kijkje te nemen bij anderen op onze voorbeeldpagina!
Onze klantenservice is er om je te helpen.
Kom je er nog niet helemaal uit waar te beginnen of wil je gewoon eens met iemand sparren welke mogelijkheden er zijn? Bel dan met onze klantenservice. Elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur zijn wij te bereiken, telefonisch via 0314 - 820 360 of per mail via energieloket@agem.nl. Je kunt ook altijd even ons contactformulier invullen op de contact pagina. Daar vind je ook onze veelgestelde vragen, wellicht staat jouw vraag hier al tussen en kun je direct al verder!
Agem Energieloket.
Agem Energieloket voert het Energieloket uit namens negen Achterhoekse gemeenten. Middels het Energieloket helpen we inwoners met energiebesparing en hun verdere weg naar een duurzame woning. We stellen verschillende diensten en programma's beschikbaar, die jou helpen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan advies van een specialist over wat in jouw situatie de beste opties zijn, maar ook aan advies over subsidies en leningen. Dit doen we in nauw contact met de gemeenten en geheel zonder winstoogmerk. Via de button hieronder vind je meer informatie over Agem Energieloket.
"Wij kunnen je helpen met jouw energiebesparing! Aarzel niet om contact met ons op te nemen." - Jeroen aan het Rot, Teamleider Energieloket