Hoe warmpjes zit jij er straks bij?

Ontdek je voordeel tijdens de Achterhoekse Bespaaractie

Heb jij een woning uit 1985 of ouder? Dan is jouw huis vaak niet of onvoldoende geïsoleerd. Hierdoor verdwijnt er, met name in de wintermaanden, onnodig veel warmte uit jouw huis. Dat is zonde, want jij betaalt wel voor het gas dat je verbruikt. Als deelnemer van de Achterhoekse bespaaractie ontvang je voor het gereduceerde tarief van €30,- een persoonlijk adviesrapport. Dit advies bevat een overzicht van mogelijke isolatiemaatregelen voor uw woning, de kosten, subsidies en de te verwachten jaarlijkse besparing. U beslist daarna zelf of u de isolatiemaatregelen laat uitvoeren.

Met de Achterhoekse Bespaaractie kies je samen met andere Achterhoekers voor het isoleren van je huis. Wij zeggen ook wel: samen d'ran!

 

Hoe profiteer jij mee?

Stap 1: Meld je aan via deze pagina.

* als je geen 'Bevestigen knop' ziet, neem dan even telefonisch contact met ons op.

Stap 2: Afspraak met een onafhankelijk adviseur.

Na aanmelding ontvang je instructies voor het maken van een afspraak met een onafhankelijk adviseur. Deze brengt een bezoek aan jouw woning en verzamelt alle gegevens die nodig zijn.

Stap 3: Advies op maat.

Binnen twee weken ontvang je een adviesrapport met bijbehorende offertes, berekeningen van de te verwachten terugverdientijd en een overzicht van subsidies en leningen. Dit advies op maat kost tijdelijk slechts €30 euro. 

Stap 4: Akkoord met de offerte.

Daarna beslis jij of je ingaat op één of meerdere offertes en overgaat tot opdracht. De subsidie of lening vraag je zelf aan, eventueel met hulp van Agem Energieloket.

Stap 5: Tijd om te starten! 

De uitvoerder plant samen met jou een datum om de werkzaamheden uit te voeren. Daarna is het tijd om te genieten van meer comfort en warmte. En natuurlijk lagere energiekosten! 

Campagnefoto De Achterhoekse Bespaaractie

De voordelen van de Achterhoekse Bespaaractie op een rijtje:

 • Voor slechts 3 tientjes een onafhankelijk advies op maat met alle mogelijkheden om jouw woning beter te isoleren;
 • Begeleiding in het advies- en offerteproces door Agem Energieloket in samenwerking met Susteen;
 • Tot 20% subsidie op isolatiemaatregelen;
 • Hulp bij het aanvragen van de juiste leningen en/of subsidies;
 • De zekerheid van betrouwbare uitvoerders met goede service en garantie;
 • Geen omkijken naar de uitvoering;
 • Na het isoleren direct besparen op je maandelijkse energiekosten;
 • Na het isoleren meer woongenot in een tocht- en vochtvrije woning;
 • Na het isoleren een hogere woningwaarde.

Veel gestelde vragen over de Achterhoekse Bespaaractie.

 • Is de Achterhoekse Bespaaractie echt een actie vanuit de Achterhoekse gemeenten?
 • Ja! Agem Energieloket is het Energieloket van acht Achterhoekse gemeenten. De Achterhoekse Bespaaractie wordt in opdracht van deze gemeenten door Agem Energieloket uitgevoerd.

 • Mijn woning is gebouwd in 1985, of ik weet het bouwjaar van mijn woning niet. Kan ik meedoen in de actie?
 • De nadruk in de Achterhoekse Bespaaractie ligt op woningen tot en met bouwjaar 1985 omdat juist die woningen goed na-geïsoleerd kunnen worden.

  Als je het bouwjaar van je woning niet weet, maar je hebt wel een uitnodigingsbrief gekregen van de gemeente, dan kan je er van  uitgaan dat jouw woning gebouwd is in 1985 of daarvoor.

 • Op welke tijden en dagen kan een adviseur langs komen?
 • De adviseur kan alleen langs komen op werkdagen en wanneer het daadwerkelijk licht is. Dit in verband met de met de inspectie van de buitenzijde van jouw woning.

 • Waarom moet ik 30 euro betalen voor een adviesgesprek?
 • Tijdens de Achterhoekse Bespaaractie ontvang je voor 30 euro een compleet onafhankelijk advies van een isolatieadviseur. De reguliere prijs hiervan is 79 euro. De adviseur wordt alleen betaald voor het isolatieadvies.

  De adviseur gaat persoonlijk in op jouw huis en je woonwensen en geeft een advies wat hierbij past. Binnen twee weken ontvang je een adviesrapport met bijbehorende offertes, berekeningen van de te verwachten terugverdientijd en een overzicht van subsidies en leningen. Vanzelfsprekend zit je nergens aan vast en maak je altijd je eigen keuzes.

 • Hoe onafhankelijk is Susteen en/of de adviseur die bij mij langs komt?
 • Susteen is een overeenkomst aangegaan met Agem Energieloket om te voorzien in een isolatie-advies. De bedrijven die de geadviseerde maatregelen uitvoeren, zijn via een notariële veiling geselecteerd op basis van kwaliteit, prijs, service, garantie en afstand van in je gemeente. Dit doen we om zoveel mogelijke lokale Achterhoekse partijen te betrekken.

  Alle bedrijven in de Achterhoek en omliggende regio zijn opgeroepen om mee te doen aan deze veiling. Agem Energieloket heeft betrouwbare uitvoerders in de Achterhoek of nét daarbuiten geselecteerd voor de uitvoering voor de Achterhoekse Bespaaractie. 

  Vanzelfsprekend zit je nergens aan vast en maak je altijd je eigen keuzes.

 • Wanneer moet ik het adviesgesprek betalen?
 • Je betaalt de 30 euro na ontvangst van jouw adviesrapport. Je krijgt hiervoor een factuur per e-mail. Binnen twee weken na het adviesgesprek, ontvang je een adviesrapport met bijbehorende offertes. Daarnaast ontvang je ook berekeningen van de te verwachten terugverdientijd en een overzicht van subsidies en leningen

 • Kan ik er van uit gaan dat ik nu de laagste prijs heb als ik akkoord geef voor uitvoering?
 • Agem Energieloket en Susteen hebben bij de notariële veiling voorwaarden gesteld met betrekking tot kwaliteit van producten, kwalitatieve uitvoering, garantie en service. De prijs is uiteraard wel zeer scherp, maar gezien de kwaliteitsvoorwaarden niet per definitie de laagste. Wij verzekeren je wel een zeer scherpe prijs/kwaliteit verhouding. Vanzelfsprekend zit je nergens aan vast en maak je altijd je eigen keuzes.

  Jij beslist of je ingaat op één of meerdere offertes en daarmee overgaat tot opdracht. De subsidie of lening vraag je zelf aan, eventueel met hulp van Agem Energieloket. 

 • Hoe weet ik of mijn huis een spouwmuur heeft?
 • Indien je huis tussen 1920 en 1975 gebouwd is, heeft jouw huis waarschijnlijk een spouwmuur. Is jouw huis voor 1920 gebouwd dan heeft het waarschijnlijk geen spouwmuur.

  Indien je woning geen spouwmuur heeft (veelal woningen van voor 1920), kunnen wij deze ook niet isoleren.

  Als je spouwmuur reeds geïsoleerd is, is verdere spouwmuurisolatie niet mogelijk tenzij jouw woning tussen 1976 en 1983 is geïsoleerd.

 • Mijn kruipruimte is niet toegankelijk, kan ik alsnog mee doen?
 • Nee, helaas niet voor de bodem- of vloerisolatie. Om vloer- of bodemisolatie goed en met garantie te kunnen aanbrengen is een toegankelijke kruipruimte een vereiste. Wel kun je mogelijk andere delen van je huis gaan isoleren.

 • Maken nieuwe kozijnen deel uit van het advies/inkoopactie?
 • Nee, de adviseur geeft alleen een advies voor het glaswerk. Deze inkoopactie betreft alleen isolatieglas in houten kozijnen. Heb je kunststof, stalen of aluminium kozijnen, dan kunnen wij je helaas geen aanbod doen.

  Uiteraard krijgt je wel advies voor dak-, vloer- en spouwmuurisolatie.

 • Ik heb een plat dak of wil de buitenkant van mijn dak isoleren
 • Isolerende oplossingen aan de buitenzijde van je dak of volledig platte daken worden niet aangeboden. Dat valt buiten deze collectieve inkoopactie. Uiteraard kun je wel advies krijgen voor andere dakisolatie of raam,- vloer- en spouwmuurisolatie.

 • Welke subsidies en leningen zijn er?
 • Subsidies

  Voor dak- of zoldervloerisolatie, spouwmuur- of gevelisolatie, vloer- en/of bodemisolatie en isolerend (HR++ of Triple) glas biedt de Rijksoverheid financiële ondersteuning voor eigenaar-bewoners). Bekijk hier de ISDE subsidie.

  Voor HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie en gevel- of spouwmuurisolatie biedt de gemeente Berkelland woningeigenaren een speciale subsidie: Subsidieregeling Berkelland Bespaart

  De gemeente Oost Gelre biedt subsidie voor woningeigenaren die de Energie-Index van hun woning verbeteren door isolatie. Ook kan de subsidie gelden voor het maatwerkadvies waarmee de huidige en toekomstige Energie-Index wordt bepaald: Subsidie verduurzamen woningen

  Leningen

  Toekomstbestendig maken van jouw woning? De provincie Gelderland en een aantal Achterhoekse gemeenten vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen energiezuiniger, toekomstbestendiger en beter worden gemaakt: Toekomstbestendig Wonen Lening

  De Duurzaamheidslening van de gemeente Montferland is een aantrekkelijke lening voor bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatiemaatregelen of een warmtepomp: Duurzaamheidslening

  De lening voor onder andere zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, maatwerkadvies, HR-ketel, HR++ glas, een warmte-terugwinsysteem, een warmtepomp of isolerende deuren, kozijnen en panelen. Voor inwoners van alle Achterhoekse gemeenten: Energiebespaarlening

 • Mijn woning is onderdeel van een pand met meerdere woningen (met VvE), kan ik meedoen aan de Achterhoekse Bespaaractie?
 • Nee, met de Achterhoekse Bespaaractie kunnen geen woningen worden geïsoleerd die onderdeel zijn van een groter pand of VvE. Wil je met je VvE aan de slag met verduurzaming? Klik dan hier voor de mogelijkheden!

 • Mijn woning is een monument of is gelegen in beschermd stads- of dorpsgezicht, kan ik meedoen aan de Achterhoekse Bespaaractie?
 • Nee, eigenaren van een monument of een woning in een beschermd stads- of dorpsgezicht kunnen helaas niet deelnemen in de Achterhoekse Bespaaractie. Deze panden hebben vaak specifieke eisen. Neem contact op met Agem Energieloket voor de mogelijkheden als je eigenaar bent van een monument of woning in een beschermd stads- of dorpsgezicht.

 • Zijn de bedrijven die geselecteerd zijn voor het uitvoeren van de werkzaamheden lokaal en betrouwbaar?
 • Agem Energieloket en Susteen hebben bij de selectie van uitvoerders voorwaarden gesteld met betrekking tot kwaliteit van producten, kwalitatieve uitvoering, garantie en service. Je kan er van uit gaan dat de geselecteerde bedrijven betrouwbaar zijn. We hebben waar mogelijk Achterhoekse partijen geselecteerd om het werk uit te voeren. Een enkel product wordt niet of met onvoldoende capaciteit geleverd door Achterhoekse bedrijven.
  De bedrijven zijn geselecteerd aan de hand van kwaliteitseisen onder toezicht van een notaris.

Erik Stemerding, programmaleider Agem Energieloket
Erik Stemerding, programmaleider Agem Energieloket

"Wil je aan de slag met isolatie? Kijk dan zeker eens naar onze Achterhoekse Bespaaractie. Door deel te nemen in dit programma ontvang je tegen een kleine vergoeding advies van een onafhankelijk adviseur voorzien van offertes van door ons geselecteerde uitvoerders. De Achterhoekse Bespaaractie kent een standaardaanbod van verschillende type spouwmuur-, vloer- en dakisolatie en isolatieglas. Past dit standaardaanbod niet bij jouw woning, kies dan voor een woningverbeterplan of maak een afspraak met een adviseur."                                                                                                - Erik Stemerding, Programmaleider Energieloket

Samen isoleren.

Energie besparen is altijd stap één: wat je niet verbruikt, hoef je ook niet op te wekken. Agem voert namens de Achterhoekse gemeenten het Energieloket uit om je wegwijs te maken in alle bespaarmogelijkheden. Samen met andere Achterhoekers isoleer jij jouw huis via Agem Energieloket. Door samen in te kopen betaal je een betere prijs.

Agem Energieloket selecteert betrouwbare uitvoerders in de Achterhoek of nét daarbuiten. Het Energieloket neemt je al het werk uit handen. Jij hoeft je alleen maar aan te melden en mee te doen. Vanzelfsprekend zit je nergens aan vast en maak je altijd je eigen keuzes.

Campagnebeeld Achterhoekse Bespaaractie. Dame met spaarvarken.

Samenwerking met Susteen.

Voor de Achterhoekse Bespaaractie werkt Agem Energieloket samen met Susteen. Susteen is gespecialiseerd in advies en informatie over het verduurzamen van woningen in Nederland. Susteen heeft hierin veel ervaring, meer dan 40.000 mensen door heel Nederland gingen je voor in een advies over de verduurzaming van hun woning.

Logo Susteen

Onderstaande gemeenten doen mee:

Woon jij in de gemeente Bronckhorst, Doesburg of Winterswijk? Ook dan kun je aan de slag met besparen! Deze gemeenten zijn niet aangesloten bij onze Achterhoekse Bespaaractie, maar bieden een alternatief. Klik hier voor de actie in Bronckhorst, klik hier voor de actie in Doesburg en hier voor de actie in Winterswijk. 

Rekenfout brochure bespaaractie gemeente Aalten
* In de gedrukte brochure voor inwoners van de gemeente Aalten is een fout in de berekening geslopen. Er staan enkele foutieve bedragen vermeld bij zowel investering als besparing. De bedragen zijn verkeerd overgenomen in de berekening, de bedragen rond de voorbeeldwoning zijn juist. De verwachte terugverdientijd in de voorbeeld subsidieberekening was juist. Je kunt hier de juiste versie van de brochure downloaden.

Onderstaande Achterhoekse uitvoerders doen mee:

        

Je zult per type isolatiemaatregel één offerte ontvangen van deze geselecteerde bedrijven. Hiervoor heeft Agem Energieloket de bovenstaande betrouwbare uitvoerders uit de Achterhoek geselecteerd voor de uitvoering voor de Achterhoekse Bespaaractie. Daarnaast wordt deze collectieve inkoopactie verder uitgevoerd door: ETS Isolatie, Isolatiespecialist.nl en Rouwenhorst Isolatie. 

Sanne legt het uit
 • Interesse

 • Situatie

 • Gemeente

Waar wil je meer over weten?
Bekijk de uitleg van Sanne
Vind hier meer inspiratie over verduurzaming in de Achterhoek!