Een energieneutrale Achterhoek!

Snap jij het soms ook niet helemaal, hoe dat nou zit met een 'energieneutrale Achterhoek'? Dat snappen wij juist helemaal! We zijn in gesprek gegaan met Jan van der Meer. Jan is gedeputeerde van de provincie Gelderland en vertelt ons waarom het belangrijk is om als Achterhoek een energieneutrale regio te worden. Benieuwd waarom en wat dit betekent? Bekijk dan nu de video!

Provincie Gelderland.

Wij kijken natuurlijk vooral naar hoe we het in onze mooie Achterhoek kunnen aanpakken. Ben je benieuwd naar wat de provincie Gelderland onderneemt op het gebied van ons klimaat? Kijk eens op de website, daar lees je ook meer over het Gelders Klimaatplan en Gelders Energieakkoord.

Direct aan de slag!

Jan zegt het al: beginnen doe je bij het Energieloket van de gemeente. De Achterhoekse gemeenten hebben hiervoor Agem Energieloket ingeschakeld. Wij helpen je met advies, maar ook met leningen en subsidies. Ook bieden we in samenwerking met de gemeenten verschillende programma's waaraan je kunt deelnemen. De eerste focus ligt op het besparen van energie, daarna op het opwekken van de energie die je nog wel nodig hebt. Ook daar bieden we leuke en aantrekkelijke programma's voor. Je kunt alleen aan de slag, maar ook samen met anderen. Bijvoorbeeld met jouw buurt. Laten we samen aan de slag gaan!

 

Benieuwd naar meer? Stuur Aagje op pad! 

Wil je meer weten over de energietransitie? Of over hoe je zelf aan de slag kunt? Stuur Aagje op pad! Laat ons weten tegen welke vraag jij aan loopt en wij gaan voor jou én andere Achterhoekers op onderzoek uit. Tip ons via het Aagje formulier.

Tip ons!

Onze klantenservice.

Ben je gewoon benieuwd waar jij zou kunnen beginnen met energieneutraal worden? Bel ons gewoon eens, we helpen je graag op weg!

Voor vragen over energie besparen:

Voor vragen over energie opwekken en het afnemen van energie:

Team Klantenservice van Agem
Team Klantenservice van Agem